Saveti

Kako da avionsku kartu platite jeftino

Ne kupujte avionske karte u avio kompanijama

One će vam ponuditi isključivo svoju ponudu, za razliku od agencija koje uvek daju najbolje cene i najbolju ponudu od više avio prevoznika.

Uvek kupujte avio karte na vreme

U određenom razdoblju avio karte za sve destinacije postaju znatno skuplje, pogotovo u julu i avgustu i u jeku turističke sezone, ali takođe i od sredine novembra pa do sredine januara.

U većini slučajeva cene avio karte se mogu višestruko razlikovati i pored toga što je samo jedan dan razlika u datumu poletenja aviona.

Uvek zatražite od agencije savet za kupovinu avio karte od agencije.

Šta je bitno da znate prilikom kupovine avionske karte

1. Da li postoji razlika u ceni avio karte u zavisnosti od načina plaćanja plaćenje gotovinom, karticom, plaćanječekovima ili na više rata

2. Avionska karta se kupuje u rokovima koje propisuje avio prevoznik, a o rokovima vas obaveštava Vaš agent

3. Da li se plaća naknada za rezervaciju avionske karte

4. U većini slučajeva cena avio karte se može višestruko razlikovati i pored toga što je samo jedan dan razlika u datumu poletenja aviona.

5. Ako ne možete da se odlučite samo za jednu avionsku kompaniju, moguće je napraviti i više rezervacija avio karata, sa različitim avio kompanijama.

6. Cenu avionske karte određuje datum kada putujete, odnosno datum kada započinjete putovanje a ne datum kada ste napravili rezervaciju avio karte.

7. Cene avionskih karata su u većini slučajeva izražene evrima, a karta se plaća u dinarima po kursu koji određuje svaka avio kompanija.

8. Svaka torba koju nosite sa sobom naplaćuje se 20 eur u jednom pravcu a dozvoljena težina po jednom komadu torbe je 20 kg.

U našoj ponudi - povoljne avio karte za najpoznatije svetske destinacije.